vineri, 31 decembrie 2010

E fotografie, e pasiune

A inceput acum multa vreme... cred ca sunt vreo 7-8 ani daca nu ma insel. Imi doream cu disperare un aparat foto cu film dar nu reusisem sa imi iau neavand destui banuti pe vremea aceea. Mi-am dorit enorm sa pot si eu sa surprind peisaje, oameni, stari, obiecte, imi doream sa merg la colindat si la zilele de nastere si sa pot face si eu poze, cu aparatul meu, nu al altora.

Asa ca intr-o buna zi (era iarna, imi amintesc perfect) am mers la Metro si mi-am luat un aparat foto. Digital. Pana la urma mi-am zis ca e mai bine sa fie digital pentru ca, studiind putin piata, mi-am dat seama ca cele cu film sunt intr-un fel "pe cale de disparitie". Era mai comod sa poti face cate poze vrei si sa nu fii limitat din acest punct de vedere de cifrele 24 sau 36. Am dat pe aparat, pe card si pe acumulatori vreo 8 milioane vechi. Aparatul e un BenQ si "traieste" inca. Traiesc si acumulatorii, traieste si cardul... am trait si traiesc momente minunate alaturi de benQ-ul meu.

Daca ma uit la megacolectia de DVD-uri pe care am salvat pozele pe care le-am facut pot sa declar ca sunt multumit. Am pozat multe zone din tara, chiar si din strainatate, multe evenimente, persoane, obiecte, stari, chiar si pe mine in multe ipostaze. Pot spune ca BenQ-ul meu are o mare experienta.

Incepand cu acest an, m-am inscris la un curs foto in Tg.Mures, la Scoala Populara de arte. Mi-am dorit de foarte mult timp un asemenea curs si anul asta m-am decis sa il incep. Sotia mea a avut un cuvant important in luarea acestei decizii, ea fiind cea care m-a impulsionat sa incep din acest an. Ii multumesc pe aceasta cale pentru sustinere!

Ceea ce m-a facut sa ma inscriu la cursul foto a fost dorinta de a afla lucruri noi despre fotografie, de a impartasi cu altii experiente in acest domeniu, de a ma informa asupra tipurilor de aparate existente pe piata, de a invata sa fac poze "la un alt nivel" decat cel de pana acum. Dupa primul semestru care s-a incheiat in decembrie, pot spune ca sunt foarte multumit de cursuri! Am deja in portofoliu cateva teme realizate pentru curs, iar pe langa asta am si doua carti pe care le studiez de cateva luni (una fiind un cadou, tot de la sotia mea!).

Ceea ce imi doresc eu in viitorul apropiat este un aparat foto profesional. Stiu ca ziua cand voi putea experimenta "pe viu" ceea ce invat la curs este aproape.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu